Новини

Програмата „Иновации в действие“ в ГПЧЕ „Йордан Радичков”

Видинската гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков” днес бе домакин на събитие от Националната програма на Министерството на образованието и науката „Иновации в действие“. В рамките на програмата училища – партньори от цялата страна си обменят добри практики в областта на иновативното обучение.

В днешното събитие в рамките на Националната програма „Иновации в действие“ освен Видинската езикова гимназия участваха Средно училище „Иван Вазов“ от град Бургас, Средно училище „Христо Ботев“ от Враца и Средно училище „Иван Вазов“ в Мездра. Днес участваха десетокласници от училищата-партньори в нашия град и столицата. Те се разпределиха в специализираните кабинети на гимназията, където проведоха иновативни уроци по химия и опазване на околната среда, география и икономика. български език и литература и история и цивилизация.

Целта на Националната програма „Иновации в действие“ на образователното ведомство в нашата страна е обмяна и мултиплициране на опит между различните училища, които използват авангардни методи и техники на преподаване.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.