Новини

Спортен празник „Вълшебници“ в ДГ „Зорница“

Спортен празник под надслов „Вълшебници“ се проведе в Детска градина „Зорница“ във Видин. Той е част от Националната програма „Хубаво е в детската градина“ на Министерството на образованието и науката.

Празникът бе част от Спортните игри „Мама, татко и аз“, като целта му е както повишаване на двигателната активност на подрастващите, така и приобщаване на родителите към живота в детската градина. В рамките на спортния празник бяха организирани най-различни занимателни игри с малчуганите от групите на детската градина. Те изискваха от малките спортисти бързина, сръчност, съобразителност, гъвкавост и точност.

Отборите бяха смесени и се състояха от дете и родител. Някои от надпреварите изискваха и наличието на музикални и танцови умения от участниците за да се справят с предизвикателствата. По време на празника треньорът по футбол Светослав Петков и малките му възпитаници направиха демонстрации на дрибъл с топката и шутове във вратата.

Спортният празник „Вълшебници“ на Детска градина „Зорница“ премина с много веселие и както всяко състезание бе съпътстван с много емоции за малките и големите участници. Накрая всички получиха купи, медали и грамоти.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.