Новини

Видинското училище „Иван Вазов” е домакин на международна среща

Видинското основно училище „Иван Вазов” е домакин на международна среща по проект „Здрав дух в здраво тяло: Млади здрави ученици”. Проектът  се реализира по Европейската образователна програма Еразъм плюс.

По проекта си партнират шест училища от пет държави – България, Италия, Испания, Сърбия и Турция. По стар български обичай гостите бяха посрещнати във видинското основно училище „Иван Вазов” с питка и мед. Основната цел на проекта е да отвори врати към други страни и култури, като насърчава, засилва и развива взаимното разбиране и толерантност. Чрез него учениците имат възможност да узнаят за различните дейности по отношение на училищния живот и извън него.

Много приповдигнато настроение у гостите предизвикаха изпълненията на Вокална група „Звънче”, с ръководител Елена Попова и преподавателят Красимир Михайлов. Гостите имаха възможност да разберат повече и за историята на Основно училище „Иван Вазов”, което вече 61 години е сред водещите учебни заведения във Видинския регион. Редица дейности са организирани в рамките на седмица за представителите на училищата, партньори по проекта. В програмата са включени посещения на  природни и културно – исторически забележителности във Видин и региона, спортни инициативи, както и много забавления, които да гарантират усмивки и добро настроение.