Новини

Литературният сборник „Белоградчик градът – поезия” бе представен в скалния град

Литературният сборник „Белоградчик градът – поезия” официално бе представен в Младежкия дом в скалния град. Дело на Литературния клуб към Народно читалище „Развитие – 1893г.”, сборникът най-сетне сбъдва мечтата на членовете на клуба да издадат своя книга.

Книгата е първо издание на творците, които са се вдъхновили от природните творения на града и са го изразили чрез своята поезия. В своя завършен вид сборникът включва 107 произведения на 48 автори. Заглавието е по предложение на поетесата и един от доайените на творците в Белоградчик Ангелина Йотова, каквото е и заглавието на нейното стихотворение. С представянето на книгата се поставя и началото на честванията по случай 130-та годишнина от създаването на местното читалище в скалния град. Съставители на сборника са Наташа Младенова и Васил Иванов. Редактори са Диана Сиракова и Ненчо Славчев, чийто рецензии бяха прочетени. Мартино Милчев и Гергана Йолова – възпитаници на Детския комплекс в Белоградчик, рецитираха някои от стихотворенията, поместени в книгата.

Дадена бе възможност на всички присъстващи автори да прочетат своите произведения. Валери Цветков, председател на местното читалище благодари на творците и съставителите на сборника „Белоградчик градът – поезия”. С тази книга оставяме малка следа след себе си. Тя е първа стъпка, но ще бъде последвана от нови такива, каквото е и желанието на членовете на клуба – заяви Наташа Младенова.