Новини

Обратно в детството

Школата по изобразително изкуство „Дъга” при Народно читалище „Цвят 1870” във Видин приключи по интересен начин творческата си година. Последният учебен час за малките художници представляваше рисуване на асфалт в Крайдунавския парк.

Една от школите на Видинското читалище „Цвят“ завърши учебната и творческа година по атрактивен за гражданите начин. Възпитаниците на Антонина Славова от Школата по изобразително изкуство „Дъга”, претвориха природата и нейните красоти в картини с тебешир върху асфалта на алеите в парка. Младите художници се забавляваха, а минувачите се наслаждаваха на техните импровизирани творби. Слънчевото време допринесе за доброто настроение по време на своеобразния празник.

На асфалта „оживяха“ морски пейзажи, екзотични палми и животни, фигурални композиции, геометрични фигури, културно-исторически забележителности като емблемата на нашия град – крепостта Баба Вида и други. В края на часа художниците позираха за снимка за спомен пред своите цветни творения, които ще останат да радват видинчани до първия дъжд. По-късно в салона на читалището бе открита изложба с детски рисунки, с която малките художници представиха някои от най-добрите си работи през годината. Рисунките от изложбата са участвали в конкурси и са печелили престижни награди в регионален и национален мащаб. В края на събитието бяха връчени удостоверенията за завършен курс на обучение по изобразително изкуство. Всички си пожелаха приятна лятна ваканция и до нови срещи през новата учебна и творческа година през есента.