Новини

Белоградчик отбеляза тържествено Деня на Светите братя Кирил и Методий

С празнична програма Белоградчик също отбеляза 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Събитието се проведе на централния площад „Възраждане”.

С празнично шествие започна честването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Белоградчик. Водени от духовия оркестър към Народно читалище „Развитие – 1893 година”, ученици, преподаватели и дейци на културата преминаха по централната улица „Княз Борис Първи” от Художествена галерия „Вълчо Вълчев” до откритата сцена на централния площад „Възраждане”. Празничният концерт започна с изпълнения на духовия оркестър и мажоретния състав.

В богатата празнична програма, посветена на 24 май, участваха деца от група „Калинки” и група „Звездички” към Детска градина „Иглика”, мажоретния състав, вокална група „Звънчета”, школа по народни танци и клуб Аеробика към Детския комплекс. Ученици от клуб Млади възрожденци към Средно училище Христо Ботев изиграха сценки по приказката Дъщерята на говедаря, Виктория Щърбанова представи стихотворението „Кирил и Методий” от Никола Фурнаджиев.

Тържествената програма завърши с пожелание да продължи подкрепата и възраждането на традициите в образованието и да се гордеем, че сме българи.