ИнформацияНовини

Пияни и дрогирани водачи на МПС във Видинско

За задържани водачи на автомобили след употреба на алкохол и наркотици във Видинско съобщават от Областната дирекция на МВР. Полицейският бюлетин информира и за пътнотранспортно произшествие.

В петък следобед на пътя между селата Макреш и Вълчек униформени са установили неправоспособен водач, 49-годишен жител на Белоградчик, шофирал лек автомобил в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание. В събота на булевард „Панония“ в областния град пътни полицаи са задържали 30-годишен видинчанин, управлявал лек автомобил с испанска регистрация, след употреба на канабис, установено с техническо средство. Срещу него е образувано бързо производство.

В неделя, в полицейския арест са били приведени двама пияни водачи. Единият е 52-годишен видинчанин, шофирал кола по улица „Широка“ с 1,68 промила алкохол, установено с дрегер. Другият е 27-годишен мъж село Винарово, управлявал МПС по булевард „Панония“ с наличие на алкохол 1,59 промила. И срещу двамата са образувани досъдебни производства.

На 24-ти юни, около 13.30 часа в полицията е постъпил сигнал за катастрофа по пътя между село Киреево и град Кула. 30-годишен видинчанин, управлявайки лек автомобил на заден ход е ударил друга кола, шофирана от жител на областния град. Нанесени са материални щети по двете коли, но пострадали няма. При тестване с дрегер пробите на двамата водачи са били отрицателни.  Последвала проверка за наличие на наркотични вещества, тестът на 30-годишния мъж реагирал положително на амфетамин. Той е дал и проби за медицинска изследване. По случая в Районното полицейско управление в Кула е образувано досъдебно производство.