Община Видин осигурява безплатен транспорт за Архангелова задушница

На 5 ноември, събота, ще отбележим Архангелова задушница. Тя е най-голямата за годината и се нарича още „мъжка” или „велика” задушница.

Във връзка с Архангелова задушница е създадена необходимата организация и гражданите, които желаят да почетат паметта на починалите си близки, ще могат да използват градските автобуси по линия №6 безплатно.

Маршрутът, по който ще се изпълнява линията, е следният: Селище – 120 апартамента – железопътна гара – музей „Конака” – блок „Лотос“ – блок „Палма” – бивше Военно поделение край Баба Вида – бивше кино „Вапцаров” – Гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ – нафтопункт в жилищен квартал „Калето“) – блок 4 и блок 10 на жилищен квартал „Панония”, булевард „Панония”, жилищен комплекс „Вида”, жилищен комплекс „Плиска”, блок „Кокиче” – надлез – Стар гробищен парк – Нов гробищен парк и обратно. Часовете на тръгване от началната спирка в Селището са 8 и 30 и 10 и 30, а от новите гробища – съответно в 9, 11 и 11 и 30 часа.

На Архангелова задушница ще бъде осигурена допълнителна общинска охрана на гробищните паркове. Община Видин призовава гражданите да спазват реда и да пазят чистота, като изхвърлят отпадъците в поставените за целта контейнери за смет.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.