ИнформацияНовини

Възрастен мъж намушка 72-годишния си съсед и запали дома му

В бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин се съобщава за задържан възрастен мъж за умишлен палеж и причиняване на телесна повреда, както и за трима дрогирани шофьори.

73-годишен мъж от село Слана бара е бил задържан в полицейския арест за две престъпления – умишлен палеж и причиняване на телесна повреда. Вчера около 8 часа сутринта на единен телефон 112 е постъпил сигнал за горяща къща в селото. Пристигналите на адреса огнеборци са потушили пламъците. Собственикът на имота – 72-годишен видинчанин, е дошъл на мястото на произшествието. На улицата, разминавайки се със 73-годишния си съсед, той е бил намушкан от него с нож в областта на ребрата. Пострадалият е настанен във видинската болница без опасност за живота му. Според първоначалните данни 73-годишният е извършител и на палежа в имота. Изяснено е, че двамата мъже имали стари междусъседски пререкания. Оперативна група е извършила оглед и работата на разследващите по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

През почивните дни са задържани и трима дрогирани шофьори. 20-годишен видинчанин е управлявал лек автомобил по улица „Баба Вида“ под въздействието на наркотично вещество. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин. Подобен е случаят и с друг мъж, спрян за проверка на улица „Цар Иван Асен II“. Третият водач е 41-годишен видински гражданин. Той е шофирал лека кола 1,44 промила алкохол и под въздействието на метадон. И по трите случая са образувани досъдебни производства.