Новини

Заседание на Общинския съвет в Белоградчик

Общинският съвет в Белоградчик не прие проекта на Плана за финансово оздравяване на Общината, който бе подложен и на публично обсъждане.

На заседанието на местния парламент се прие решение относно предоставяне на дърва за огрев на основно училище „Васил Априлов” в село Рабиша за предстоящия отоплителен сезон. По предложение на председателя Боян Минков бе гласувано предложение за предоставяне на дърва за огрев на семейства на деца с увреждания. За пореден път седем от общинските съветници се обявиха против предложението за приемане на допълнение на годишния план за ползване на дървесина от горите, собственост на община Белоградчик, от местни търговци.

Съветници приеха и решение относно формиране на слети паралелки в учебното заведение в село Рабиша, като ще бъдат осигурени и допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес през новата учебна година. Поднормативни паралелки ще бъдат сформирани и в средно училище „Христо Ботев” в Белоградчик. Дебати предизвика предложението за промяна вида на собствеността на път в землището на село Стакевци.

Общинските съветници дадоха своето съгласие за откриване на две социални услуги – „Център за обществена подкрепа” и „Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства”.