Новини

ПТП-та и пиян шофьор във Видинско

За пътнотранспортни произшествия, за задържани пияни шофьори, за кражби, домашно насилие и пожари във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

Едната от катастрофите е станала в района на пътен възел „Новоселци“. Лек автомобил, управляван от 18-годишен видинчанин, движейки се с несъобразена скорост и неспазвайки дистанция, е блъснал в задната част движеща се пред него друга кола, шофирана от 74-годишен мъж. Пострадал е пътуващият на пасажерското място 18-годишен младеж, който е с фрактура на лява предмишница.

Другият инцидент е на Главен път Е-79 в посока от Монтана към Видин. 20-годишен мъж, шофирайки личния си лек автомобил, е предприел маневра изпреварване и е блъснал с лявата страна вече изпреварващия водач на мотоциклет, управляван от 50-годишен румънски гражданин. Мотоциклетистът е приет във видинската болница с фрактура и охлузни рани, без опасност за живота.

Край град Кула граничен полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил, шофиран от 42-годишен жител на градчето. Тестването с дрегер е отчело 1,49 промила. Автомобилът – лична собственост на водача, е иззет по надлежния ред и репатриран за съхранение в база на областната дирекция на МВР във Видин. По случая е образувано досъдебно производство.