Новини

Модното ревю „Срещу течението“ във Видин кандидатства за рекорд на Гинес

Концептуалното модно ревю под надслов „Срещу течението“ се проведе в съботния ден във Видин. То бе дело на модния дизайнер Вяра Бориславова. Своеобразният спектакъл кандидатства за Книгата на рекордите Гинес за най-дългото ревю по поречието на река Дунав.

Първоначалният замисъл на грандиозния моден спектакъл предвиждаше 100 манекенки да дефилират с различен стил ролки, в продължение на час и половина в разстоянието между Речната гара и крепостта „Баба Вида“ във Видин. Ревюто, озаглавено „Срещу течението” бе представено от Сдружение „Домът на Музите”, автор на идеята и реализатор е моделиерът Вяра Бориславова, а сценарист и режисьор е професор доктор Александър Илиев.

След като модното дефиле бе открито официално, моделите преминаха по червения килим и точно в 18 и 30 часа се отправиха по маршрута, вървейки по кея на Градската градина, срещу течението на реката. По време на самото ревю бяха предвиди пет точки, на които бяха организирани съпътстващи събития и пърформънси. Първото бе така нареченото Версай ревю около кръглия фонтан в средата на Крайдунавския парк. Там бе показана и пантомима от учениците от 11 клас на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства във Варна и студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Втората спирка бе Телеграф капия, където бе показано Рейнбоу ревю с различни арт инсталации и статични пози на моделите. Със свои изпълненията публиката зарадва и Градския духов оркестър на Видин.

Следващата „спирка“ по трасето бе павилион пред Библиопощата, откъдето всеки от моделите взе по един карамфил, след което дефилето продължи към Паметника на свободата, където се състоя Фуксия ревю по стълбите пред монумента. Заключителното събитие се състоя на сцената при средновековната крепост „Баба Вида”. Там времето между 20 и 21 часа вечерта бе предвидено за изявления и интервюта за медиите, фотосесии на моделите, снимки с публиката, дегустации на вина и други.

Водещ на вечерното шоу бе известният български актьор и наш съгражданин Деян Донков. Публиката можеше да се наслади на рецитал на стиховете на Стефан Цанев.