ИнформацияНовини

Социалистите отбелязаха 9-ти септември и 130-годишнината от основаването на видинската партийна организация

Ние, видинските социалисти не се отричаме от своето минало, но взимаме от историята жарта, а не пепелта”. Това заяви заместник – председателят на Общинския съвет на БСП във Видин Величко Кирилов по време на церемонията за отбелязване на 79 години от събитията на девети септември и 130 години от основаването на Видинската партийна организация.

Под звуците на градския духов оркестър празнично шествие потегли в съботния ден от централата на Българската социалистическа партия във Видин. То премина през крайдунавския парк на града и се спря пред Паметника на свободата, където се проведе възпоменателен митинг. „Девети септември освен ден за размисъл е и ден за равносметка” –  отбеляза Величко Кирилов, заместник председател на Общинския съвет на БСП във Видин.

Доклад за организираното социалистическо движeние и историята на партията изнесе председателят на Областния съвет на БСП Добромир Тодоров.„Днес сме тук на това знаково за социалистите място , за да отдадем необходимото уважение и почит на всички онези, които преди нас разпространяваха и налагаха социалистическата идея” – подчерта той.

„Сега отново сме в тежък момент. Доверието в БСП незаслужено намалява през последните години , въпреки че почти всички решения на изпълнителната власт, на Народното събрание, на местните власти приети в интерес на обикновените хора, на трудещите се, на децата на България, на пенсионерите именно поради волята и непрекъснатия натиск от БСП”– категоричен бе Тодоров. „Сега отново сме в тежък момент. Доверието в БСП незаслужено намалява през последните години , въпреки че почти всички решения на изпълнителната власт, на Народното събрание, на местните власти приети в интерес на обикновените хора, на трудещите се, на децата на България, на пенсионерите именно поради волята и непрекъснатия натиск от БСП”– категоричен бе Тодоров.

В своето слово председателят на Областния съвет на Българския антифашистки съюз Владимир Пуев отдаде почит на героите, загинали за по-справедлив живот. С едноминутно мълчание участниците в честването се поклониха пред подвига  на загиналите герои.

На паметника на съпротивата в крайдунавския парк  във Видин бяха поднесени цветя от името на Найден Йонов – председател на Общинския и член на Националния съвет на Българската социалистическа партия, от името на професор Радослав Гайдарски – член на изпълнителното бюро на Националния съвет, от множеството членове и симпатизанти на левицата.