Новини

Провали се сесията, на която трябваше да има ново обсъждане за председател на общинския съвет

Едва 10 общински съветници се регистрираха за насрочената за 13-ти декември сесия. Тя бе във връзка със заповед на областния управител Иво Атанасов. Без нужния кворум от минимум 17 съветници, не можа да се проведе ново обсъждане за избор на председател на общинския съвет. Това означава, че избраният на предишната сесия председател Светослав Славчев ще може да изпълнява възложените му по закон функции.

Напомняме, че със заповед на областния управител Иво Атанасов, решението за избор на председател на общинския съвет на Светослав Славчев, бе върнато за ново обсъждане. Същата заповед е обжалвана в Административния съд. От 14.12.2023 г. тече седем дневния срок, в който областният може да обжалва решението за избор на председател в административен съд Видин.

В тази връзка дългогодишният председател на Общинския съвет във Видин и настоящ общински съветник Генади Велков коментира: „Бяхме свидетели на опит да се направи нещо абсолютно незаконно…. Аз не знам какви са тези хора и какво самочувствие имат… Тук имаме човек, който няколко пъти вече не го избират, остава много, много назад и въпреки всичко, продължава да бъде кандидат за председател…“

Очаква се утре, 14-ти декември, избраният за председател адвокат Светослав Славчев да свика редовно заседание на Общинския съвет, което да се проведе в оставащите няколко дни до края на годината.