Новини

Деца от Синаговци ще изработват коледната украса за селото

В село Синаговци всички заедно ще отбележат предстоящите Коледни празници. Идеята за общ празник е на кметството и местното читалище „Наука”, като преди това предстои площадът в селото да бъде преобразен с празнична украса.

„Всичко, което правим, го правим в името на хората”, казва кметът на село Синаговци Иван Иванов, който е и председател на местното читалище „Наука”. В събота културната институция събира най-малките жители на селото, с чиято помощ ще бъде изработена коледната украса, която да повдигне празничния дух в селото. В населеното място ще се проведе и общ празник, на който са поканени малки и големи. Децата от селото ще участват в много игри и забавления, а Дядо Коледа ще донесе подаръци за всички.

Стремежът на кметството и на народно читалище „Наука” е да задоволява потребностите на хората от селото, без значение от тяхната възраст. Местната библиотека разполага с над десет хиляди книги от различни жанрове, а вратата на културната институция е отворена всекидневно за посетители. Покривът на читалището вече е ремонтиран, реновиран е и салонът, в който традиционно се провеждат всякакви празници и тържества. Домакин на предстоящото тържество отново ще е местното читалище „Наука”.