Новини

Кметът Цветан Ценков се срещна със състезателката по кану-каяк Йоана Георгиева

Кметът на община Видин Цветан Ценков поздрави видинчанката Йоана Георгиева за получения „Спортен Икар”. В бюджета на общината за 2023 година са гласувани по 4 000 лева за финансово подпомагане на младата дама и нейния треньор по повод високите спортни постижения. 

Градоначалникът Цветан Ценков се срещна със състезателката по кану-каяк Йоана Георгиева и треньора й Цветан Иванов, за да изкаже благодарност за постигнатите успехи, съобщават от пресцентъра на община Видин. На срещата е присъствала и Борислава Борисова – заместник–кмет на общината по хуманитарни дейности и социална политика. В бюджета на общината за 2023 година са гласувани по 4000 лева за финансово подпомага на Йоана и на нейния треньор по повод високите спортни постижения. През изминалата година състезателката на видинския клуб „Бдин – 77” спечели първата квота за българския кану – каяк за Летните олимпийски игри в Париж през тази година – на 500 метра едноместен каяк при жените.

Йоана Георгиева е носител на световната титла на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години на първенството на планетата в Италия, както и на сребърен медал на 500 метра едноместен каяк. Спортният ни талант се класира втора в „Б” финала на Световното първенство в Германия в края на месец август. За своите постижения през месец декември миналата година Йоана Георгиева бе отличена с Икар за „пробив в световния спорт”, припомнят още от общинския пресцентър.