Новини

Видинският куклен театър представя премиерата на спектакъла „Приключенията на Светофорко”

Държавен куклен театър – Видин представя премиерата на образователния спектакъл  „Приключенията на Светофорко”. Тя ще се състои в петък, 9-ти февруари от 18 часа.

В салона на видинския куклен театър кипи усилена подготовка за първата премиера за тази година. „Приключенията на Светофорко” е образователен спектакъл от Панайот Цанев, който запознава най-младата публика с правилата за безопасно движение по пътя. Темата за безопасността на движението по пътищата е особено актуална в наши дни – споделя режисьорът на спектакъла.

Както винаги в представленията на Панайот Цанев ще има много игри, забавни моменти и песнички. Сценографията на спектакъла „Приключенията на Светофорко” е дело на Петя Ангелова и Панайот Цанев, музиката е поверена на Евгени Платов. В творческия екип са включени Александър Томов, Теодор Борисов и Теодора Абрашева, за която това е дебют на сцената на видинския куклен театър.

В случай, че пропуснете премиерата на спектакъла „Приключенията на Светофорко” в петък, може да му се насладите и в събота, 10 февруари, от 11 часа в салона на Държавен куклен театър – Видин.