Новини

Иван Гешев представи Сдружение „Граждански блок“ във Видин

Бившият главен прокурор Иван Гешев бе на посещение във Видин. Той представи пред обществеността новия си проект Сдружение „Граждански блок“. Събитието се проведе в залата на общинския съвет.

„Тук сме за да се срещнем с вас, да представим платформата си, да чуем вашето мнение и да намерим съмишленици“. С тези думи Иван Гешев и неговият екип започнаха срещата си с видинчани. Според Гешев сега действащата партийна система в България е убила надеждите на много голяма част от хората, заради което и апатията сред тях е твърде голяма, а избирателната активност – много ниска.

Сдружение „Граждански блок“ е съставено на широка обществена основа. Експертите от екипа на Иван Гешев също взеха отношение относно ситуацията в страната и начините тя да се промени към по-добро. Гражданския блок има идеи относно законодателни промени, повече пряка демокрация чрез референдуми, търсене на отговорност от политическите субекти за техни решения и действия и други. Срещата продължи със свободна дискусия и отговори на въпросите на гражданите.