Новини

В ход е асфалтиране на улици в малките населени места на територията на община Видин

В редица населени места на територията на община Видин се извършва асфалтиране на улици. Средствата за ремонтните дейности са от заложените капиталови разходи в бюджета за миналата 2023-та година.

В редица населени места на територията на община Видин приключи асфалтирането на улици, което бе заложено в общинския бюджет за 2023 година. Ремонт на пътната настилка към момента е извършен в селата Капитановци, Покрайна, Гомотарци, Кошава, Новоселци, Иново, Генерал Мариново. В други населени места работата по инфраструктурата тепърва предстои. В някои населени места освен асфалтирането на улици са планирани и други – допълнителни дейности.

Средствата за дейностите са от заложените капиталови разходи на община Видин за 2023 година. Тяхната стойност възлиза на около 910 000 лева – отбеляза заместник – кметът Найден Йонов. В същото време поетапно се извършва и изкърпване на дупки по улиците в град Видин.  Това става след направени огледи от специалисти и маркиране на най-проблемните участъци – коментира Найден Йонов. В дългосрочен план са заложени множество проекти за подобряване на пътната мрежа във Видин. Предвижда се ремонт на двата входа на града, асфалтиране на редица улици, сред които цялото протежение на ул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Христо Ботев“ (отсечката от ул. „Гео Милев“ до ул. „Цар Симеон Велики“), където е предвиден цялостен ремонт на настилката, изграждане на тротоари и две паркоместа.