Новини

Денят на народните будители бе отбелязан в Белоградчик

Денят на народните будители бе отбелязан тържествено и в Белоградчик. В залата на Младежкия дом бе представена богата културна програма В следващите минути ще ви направим съпричастни с атмосферата от празника.

В голямата зала на Младежкия дом жители и гости на Белоградчик тържествено отбелязаха Деня на народните будители. „Огънят на националната слава трябва вечно да гори, за да учим поколението на ценните уроци от миналото” – подчерта в своето приветствено слово заместник-кмета на общината Антон Трифонов.

С поздрав към присъстващите се обърна и свещеноиконом Рафаил – архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия. Отецът припомни историческата хронология за честването на празника и за светлината, която будителите носят.

Последва богата културна програма, изпълнена със слово, музика и танци. В нея се изявиха малките възпитаници на Детска градина Иглика, вокална група Звънчета и школа Народни танци към Детския комплекс, ученици от клуб Млади възрожденци към Средно училище „Христо Ботев” в Белоградчик. В залата прозвучаха и стихотворения на членовете на Литературен клуб Георги Савчев към Народно читалище Развитие – 1893-та.

С песни и танци децата на Белоградчик показа, че славят народните будители и чрез изкуството си пазят светлината на тяхното дело.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.