Новини

„Видабаскет” с драматична победа над „Дунав” Русе с 86:85

Мъжкият отбор на „Видабаскет” победи в изключително драматичен мач „Дунав” Русе. Момчетата на играещия старши треньор Юли Колев спечелиха срещу лидера в класирането на неутрален терен в Троян с 1 точка разлика и резултат 86 на 85.

Срещата от 10-тия кръг на Българската баскетболна лига, регион Център А група се проведе на неутрален терен в град Троян. Цялото първо полувреме бе с много висока резултатност, като двата тима многократно си разменяха водачеството. Състезателите от Русе поведоха с 26 на 21 точки след десет минути игра, а на почивката имаха минимален аванс при 50 на 49. След паузата Видибаскет отново взе инициативата и обърна резултата в своя полза, като позволи на съперника да отбележи само 10 точки. Така пет минути преди последната сирена видинските баскетболисти имаха комфортна преднина от десет точки, но съперниците им, не без помощта на съдиите успяха да наваксат изоставането си и да се доближат плътно в резултата. Все пак състезателите на Видабаскет показаха здрави нерви и не допуснаха пълен обрат в срещата. Така видинчани взеха сладък реванш за загубата си преди седмица от тима на Дунав Русе, побеждавайки си само с точка разлика 86 на 85.  

Двата отбора бяха изключително резултатни от далечно разстояние, като отбелязаха общо 26 тройки. Теодор Киров бе в основата на успеха за „Видабаскет“ с отбелязани 30 точки. След него се нареди Никола Емилов с 18, а Филип Емилов добави други 14. Следващият кръг на шампионата в Регион Център А група ще се играе във видинската спортна зала Фестивална. На 4 февруари „Видабаскет” ще бъде домакин на „Чавдар” Троян.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.