Новини

Росица Кирова за промените в Закона за устройство на територията

„Липсата на актове за незаконно строителство, издадени в законоустановения срок, и непрестанните говорения за незаконни строежи е изражение на липсата на желание този проблем да бъде решен”. Това заяви народният представител от Видин Росица Кирова.

На заседание ресорната парламентарна комисия разгледа предложенията за промени в Закона за устройство на територията, внесени от Министерски съвет. С тях се урежда търпимостта на обекти на инженерната инфраструктура, които са незаконни. Става дума за строежи, построени до датата на влизането в сила на проектозакона. Факт е, че повече от две години темата със започналото от редовния кабинет на Борисов строителство се използва за политически цели. Предимно за говорене и правене на внушения – категорична бе Кирова. Според нея отговорността за обектите с нередности в документацията е задължителна, но за да може тя да се потърси, трябва да се стигне до края на този процес.

С предложението за търпимост проблемът с незаконното строителство ще се задълбочи, но няма да се реши – заяви видинският народен представител. Така след дебат, продължил три часа, ресорната парламентарна комисия не прие на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, внесен от Министерски съвет.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.