Новини

gorata.bg подари на видинчани 10 000 плодни и декоративни дръвчета

10 000 плодни, медоносни и декоративни дръвчета бяха раздадени безплатно в неделния ден на хората от Видин и региона. Събитието е част от националната инициатива Гората.бг, чиято цел е да бъдат залесени колкото се може повече дървета в цяла България и да бъдат съхранени редица растителни видове.

Във Видин инициативата премина при изключително голям интерес. Стотици видинчани дойдоха в неделния ден на пазара до стадион Георги Бенковски, за да си вземат напълно безплатно от плодните и декоративни дръвчета, които бяха осигурени от Гората.бг. Кампанията се организира за трета поредна година във Видин – разказва Никола Рахнев, създател на Националната инициатива Гората.бг. В рамките на инициативата безплатни дръвчета освен във Видин получават и жителите на над 20 градове в страната.

Никола Рахнев даде и инструкции на хората за съхранение, засаждане и последваща грижа за дървесните видове, които се подаряват. Всеки участник в кампанията поема задължението да извърши засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се със законовите разпоредби. Хората се ангажират и да полагат максимални грижи, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета. Продажбата на предоставените безплатно дървесни видове пък е абсолютно недопустимо. 

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.