Новини

„Бдин” надигра втория отбор на „Етър“ Велико Търново с 3:1

Футболистите на „Бдин“ Видин победиха с 3:1 дублиращия отбор на „Етър“ Велико Търново в среща от 23-я кръг на Северозападната Трета лига. Така видинчани са втори във временното класиране, само на 1 точка зад лидера „Локомотив“ Мездра. 

Три от головете в мача бяха от дузпи, а почти през цялото първо полувреме над стадион „Георги Бенковски“ валя проливен дъжд. Тежкият терен не позволи на двата отбора да покажат бърз и техничен футбол, а головите положения бяха малко. В 29-та минута след центриране защитникът на гостите Иван Петков игра с ръка и главният съдия Ивайло Благоев посочи бялата точка. Точен за 1:0 бе Александър Соколов. В последната минута на първата част Кристиян Димитров можеше да изравни, но вратарят на „Бдин“ Мартин Цветанов изби топката.

Осем минути след началото на второто полувреме Соколов бе спънат в наказателното поле. Реферът отсъди втора дузпа за „Бдин“, реализирана от Цветомир Тодоров за 2:0. В 63-ата минута и гостите от Велико Търново също получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Ерик Почански фаулира в наказателното поле влезлият като резерва нападател на гостите Александър Гугучков, а точен за 2:1 бе Кристиян Кънчев. Минута преди края на редовното време Траян Димитров можеше да донесе точка за своя отбор, но ударът му от 7-8 метра бе избит от вратаря на „Бдин“. В ответната атака Цветомир Тодоров и Александър Соколов се оказаха очи в очи със стража на „Етър“ Пресиян Петков и Соколов оформи крайното 3:1.

В дербито на следващия кръг „Бдин“ Видин гостува на „Локомотив“ Мездра. Мачът е в събота, 22-ри април, от 17 часа. „Железничарите“ оглавяват временното класиране с 56 точки, „Бдинци“ са на втора позиция с 55 точки.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.