ИнформацияНовини

АЕЦ „Козлодуй“ обяви конкурс за лого за своята 50-годишнина

По повод своята 50-годишнина, която предстои да бъде отбелязана през 2024-та година, АЕЦ „Козлодуй” обяви открит конкурс за изработка на лого. Графичният знак ще бъде използван в бъдещи комуникационни кампании и инициативи, както и в различни презентационни материали, свързани с годишнината.

Конкурсът е без ограничения по отношение на възраст и квалификация на участниците. В него може да се участва самостоятелно или в екип с до две предложения. Логото трябва да е съобразено с конкретния повод и дейността на централата като основен производител на безвъглеродна електроенергия в страната.


Техническите изисквания са следните: Графичният образ трябва да е лесно четим, разбираем и функционален; предложения трябва да са съобразени с целта на конкурса, дейността на централата и мотото ѝ „Енергия за чиста природа”, логото трябва задължително да съдържа графичен обект, числото 50 и думите „АЕЦ Козлодуй”, всяко предложение трябва да се предостави в два варианта – цветен и черно-бял на тъмен и светъл фон и други. Кандидатите трябва да предоставят кратко описание на своята концепция. Срокът на подаване на предложенията е 19-ти юни 2023 година, след което те ще бъдат разгледани от компетентни жури на два етапа. Обявяването на избрания идеен проект за лого на атомната електроцентрала ще стане на 24-ти. Авторското право върху графичните изображения, спечелили първо място в конкурса, ще бъде прехвърлено в полза на АЕЦ „Козлодуй”. Повече по темата, както и всички необходими документи за участие са публикувани на официалната интернет страница на енергийното дружество.