Новини

Съвместна изява на групите по изкуства от Видинско, участващи в национална програма на МОН

Във Видин днес се изявиха групите от училища, участващи по модул „Изкуства” от Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта”. Събитието, което се превърна в своеобразна сцена на таланта, се организира от Регионалното управление на образованието.

Учениците от Видинска област, включени в групите по изкуства от Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта”, днес демонстрираха своите творчески способности. Събитието се проведе на откритата сцена на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий” във Видин. Сред официалните гости на проявата бяха Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието и старши експертите Галя Павлова и Цветанка Червенкова.

Събитието  се превърна в истински празник за гости, учители, ученици и родители. Присъстващите имаха възможност да се насладят на талантливите участници, включени в модул „Изкуства” от националната програма. Първи на сцената се изявиха възпитаниците на видинското училище по изкуства, което бе домакин на проявата.

Творческите дейности на програмата „Заедно в изкуствата и в спорта“ имат за целда допринесат за повишаване на музикалната, танцовата и театралната култура на подрастващите и насърчаване съхраняването и утвърждаването на културните ценности, стимулиране интереса на учениците към богатото музикално, танцово и театрално наследство, насърчаване на работата в екип и подобряване на социалните взаимодействия на учениците. В обхвата на програмата са включени ученици от държавни, общински и частни училища в страната от 1 до 12 клас.