Новини

Зрелостниците на ППМГ „Екзарх Антим I” получиха своите дипломи

На тържествена церемония зрелостниците на видинската Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I” получиха дипломите си за средно образование. Със званието „Отличник на випуск 2023-та година бяха удостоени трима възпитаници на учебното заведение – Радослав Попов, Ивана Иванова и Никола Емилов.

Тържественото връчване на дипломите събра редица официални гости, преподаватели и родители. „Горд съм, че през тази учебна година именно аз съм директор на видинската природоматематическа гимназия, тъй като това е един от най-успешните випуски през последните години“ – отбеляза Ивайло Милушев. Той поздрави зрелостниците с постигнатите високи успехи не само в обучението, но и в спорта и им пожела на добър час. По време на събитието със званието почетни членове на училищното настоятелство бяха удостоени преподавателите Тома и Роза Георгиеви.

Председателят на училищното настоятелство връчи на Тома и Роза Георгиеви кристални почетни плакети. Като последователи на Светите братя Кирил и Методий те получиха и икона, която да им напомня за техните ученици и благодарните им родители. Семейство Георгиеви бяха удостоени и с редица други награди. От името на училищното настоятелство бе връчен и почетен плакет на Радослав Николов, бивш възпитаник на гимназията за неговия изключителен принос в осъществяването на всяка една дейност на настоятелството и подпомагането на отличниците в учебното заведение. За отлични постижения в учебната и извънкласна дейност и издигане авторитета на видинската природо-математическа гимназия тази година със званието отличник на випуск 2023-та и почетни плакети бяха удостоени трима възпитаници на учебното заведение  – Радослав Попов, Ивана Иванова и Никола Емилов. Общо 70 са зрелостниците от випуск 2023-та година на Видинската природо-математическа гимназия, които получиха своите дипломи за завършено образование.